• WIJ bewegen in balans

“Samen bewegen, daar krijg ik energie van!”

Even voorstellen
Stein Lepelaar is sinds kort bewegingscoach bij WIJ Breda. 

Stein zet zich in voor de ouderen in Breda. Helpt hen fit en vitaal te worden én te blijven. Hij organiseert groepsactiviteiten en begeleidt mensen individueel. Het begeleiden van beweeggroepen vindt hij het leukst om te doen. Stein zegt hierover: “Lekker bezig zijn met elkaar, daar krijg ik veel energie van. Het is een topbaan!”

Stein 4

 

Vorige baan

Nu hij al even als beweegcoach werkt, blikt Stein terug op zijn vorige baan. Hij werkte toen als beweegagoog in verzorgingshuizen. Daar probeerde hij ouderen te activeren en te stimuleren. Stein vertelt: “Ik werd in mijn vorige baan tegengehouden. Ook kon ik er mijn creativiteit niet in kwijt.” En nu brengt zijn loopbaan hem dan bij Stichting WIJ. Hier krijgt hij meer vrijheid en kan meer zichzelf zijn in wat hij leuk vindt.

Stein 3

Volgende stap

Stein gaat verder: “Als bewegingscoach heb ik een hbo-functie (hoger beroepsonderwijs). Dus zou ik eigenlijk nog een hbo-opleiding moeten volgen. Maar ja, ik ben niet zo’n boekenmens. Ik heb zware dyslexie. Als ik aan het lezen ben, lees ik een zin soms wel 6 keer. Omdat ik niet als vanzelf doorga naar de volgende zin. Tja, dan duurt een boek lezen wel erg lang.” Toch wil hij zich graag verder ontwikkelen.

Depressie

Hij vertelt: “Als kind heb ik een depressie gehad. Daardoor had ik veel last van gedachten in m’n hoofd. Samen met mijn moeder probeerde ik toen veel over mijn gevoelens te praten. Daardoor ben ik waarschijnlijk zo goed geworden in het aanvoelen van anderen. Van wat zij nodig hebben. Ik vind het fijn om mensen een veilig gevoel te geven.”

Boos

Als kind was hij een fanatieke sporter. Stein zegt daarover: “Ik kon niet zo goed tegen m’n verlies. Soms werd ik dan heel boos. Dat is gelukkig wel veranderd. Mijn vader en moeder hebben me daar goed bij geholpen. Ik kan nog wel boos worden, maar laat dat niet meer te ver gaan.”

Werken met ouderen

Tijdens zijn opleiding maakte Stein kennis met de doelgroep ouderen. In het begin zag hij dit niet zitten. Maar het beeld dat hij had van oudere mensen bleek helemaal niet te kloppen. Stein zegt: “Je krijgt heel veel waardering en ze zijn recht voor hun raap. Daar houd ik van. Een voorbeeld: als ze vinden dat ik een lelijke jas aan heb. Dan zeggen ze dat gewoon, haha.”

 

Brochure

Download hier de brochure:

 Beweegcoach/Fit for life brochure 2023

  

 

 

 

E-mail

wij@begintbijjou.nl

 

 

Bellen

(076) 525 15 00

 

maandag tot vrijdag
van 9.00 – 17.00 uur