• WIJ bewegen in balans Yoga

Voedselbank rondbrengen

Vrijwilligerswerk bij WIJ

Kom eens kennismaken met WIJ. We kijken wat we samen kunnen betekenen voor anderen. Wat vind jij leuk om te doen en wat is er mogelijk? 

 

Je kunt praktische hulp geven aan mensen thuis. Met mensen op pad gaan zodat zij buiten en in beweging komen. Of mensen thuis informatie geven.
Of je wordt actief in je wijk. Mogelijkheden te over: bezoekers ontvangen, een maaltijd serveren in het restaurant. Begeleiden van een activiteit, regelmatig een mede-buurtbewoner opzoeken. Of kom zelf met een idee.

 

Vrijwilligers en betaalde krachten werken op gelijkwaardige basis samen. Net als betaalde medewerkers dragen vrijwilligers eigen verantwoordelijkheden. 

 

Ook hebben beiden invloed op het werk en de koers van WIJ. 
Ook mee doen? 

Bel naar Tel.: 076-525 15 00 of stuur een email naar wij@begintbijjou.nl

  

Vacatures Praktische hulp

 

Chauffeur AutoMaatje

Als Vrijwilliger AutoMaatje breng je minder mobiele buurtgenoten naar hun bestemming. Met je eigen auto en tegen een kleine kilometervergoeding. Bijvoorbeeld als iemand naar een afspraak in het ziekenhuis moet. Elke rit betekent een nieuw sociaal contact en elke vraag is weer anders. Je biedt een luisterend oor en gaat soms mee naar de afspraak.
Rijd je graag auto en ben je sociaal? Heb je regelmatig een paar uurtjes over en wil je graag AutoMaatje worden? Meld je dan aan.
Neem contact op met WIJ op telefoonnummer 076-525 15 00 en vraag naar Esther van Maanen of stuur een email naar: esthervanmaanen@begintbijjou.nl


Helpen bij boodschappen doen 

Bijna iedereen gaat regelmatig naar de supermarkt om boodschappen te doen. Maar er zijn ook mensen die hier zelf niet toe in staat zijn. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden voor het bestellen en laten bezorgen van boodschappen. Maar dit is (met name voor senioren) niet altijd mogelijk.
Juist voor die mensen is het fijn als iemand ze af en toe kan helpen bij het doen van de boodschappen.
Vind je het niet erg om af en toe een boodschap mee te nemen voor een ander? Of vind je het leuk om samen met iemand naar de supermarkt te gaan? Meld je dan aan als vrijwilliger bij de Praktische hulp van WIJ.
Neem contact op met WIJ op telefoonnummer 076-525 15 00 en vraag naar Esther van Maanen of stuur een email naar: esthervanmaanen@begintbijjou.nl


Vacature vrijwillig coördinator praktische hulp

Ben jij dé coördinator die vrijwilliger en hulpvrager bij elkaar brengt?
Breng jij graag mensen met elkaar in contact? Zoek je graag samen met leuke collega's naar een oplossing voor elke hulpvraag? Dan is dit de vrijwilligers job die jij zoekt!
Bij de praktische hulp van WIJ komen allerlei hulpvragen binnen. Zoals voor vervoer, de administratie op orde brengen, een klein klusje in huis of boodschappen.
Je zoekt een oplossing. Vaak bespreek je het met collega's, soms met een maatschappelijk werker of met anderen. Daarna neem je contact op met één van onze vrijwilligers en vraagt of hij/zij de hulpvraag op wil pakken. Zo koppel je hulpvrager en vrijwilliger aan elkaar. De match wordt in een computersysteem vastgelegd.
Werk je gaag samen met collega’s in een leuke omgeving en ben je twee ochtenden per week van 9.00 tot 12.00 uur beschikbaar? Meld je dan aan.
Neem contact op met WIJ op telefoonnummer 076-525 15 00 en vraag naar Esther van Maanen of stuur een email naar: esthervanmaanen@begintbijjou.nl

Hulp gevraagd voor klusjes

Ben jij handig en help je graag anderen met kleine klusje? WIJ helpt mensen die het zelf niet (meer) kunnen en ook niemand in de omgeving hebben aan wie ze het kunnen vragen.
Kun jij mensen helpen met bijvoorbeeld het ophangen van een lamp, een plank, een rolgordijn?
Of kun je goed overweg met je boormachine om een schilderijtje op te hangen, kun je kleine meubeltjes in elkaar zetten?
Misschien weet jij meer van elektra, hoe je een stekker vervangt of een stopcontact?
Ben je digitaal handig bijvoorbeeld met computers, tablets, telefoons of het weer opnieuw instellen van de programma's van een tv?
We maken dan heel erg graag kennis met je!
Voor allerlei kleine klusjes in en om het huis zoeken we altijd handige vrijwilligers. Iedereen heeft een eigen specialiteit. Ben jij ook goed met één van deze klusjes dan kun je heel veel mensen in Breda enorm helpen.
Per klusje wordt er een afspraak met je gemaakt op een moment dat het goed in jouw agenda past.

Heb je interesse? Meld je dan aan.

Neem contact op met WIJ op telefoonnummer 076-525 15 00 en vraag naar Esther van Maanen of stuur een email naar: esthervanmaanen@begintbijjou.nl


De vrijwilligers van WIJ helpen mensen die zelfstandig thuis wonen met praktische zaken in en om het huis.