Wij begint bij jou

  • Stichting WIJ activiteiten Balieweide
  • Stichting WIJ - Fit for Life Nordic Walking
  • Stichting WIJ - Princenhof Gezelligheid
  • Stichting WIJ - Fit for Life yoga
  • Stichting WIJ - Nordic Walking
  • fit for life gymgroep

Wat doet WIJ?


Wijkcentra
Het beheer en organisatie van gezellige Wijkcentra waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen een kopje koffie kunnen drinken of een hapje eten en ook samen kunnen deelnemen aan diverse activiteiten.


Buurtpleinen
Een Buurtplein is een ontmoetingsplek in de wijk waar we iets voor elkaar en voor de buurt kunnen betekenen. Een fijne groep mensen die elkaar steeds beter leren kennen, elkaar helpen. Moeilijke momenten delen, maar vooral ook lachen met elkaar. Buurtpleinen zijn er in verschillende wijken in Breda.


Riksja's
Het samenwerkend netwerk Zorg voor elkaar Breda (waar WIJ deel van uitmaakt) heeft twee Riksja’s ter beschikking waarmee 1 of 2 mensen met beperkte mobiliteit even ‘uit’ kunnen zijn. Zowel zorginstellingen (gratis) als informele (mantel)zorgers kunnen deze Riksja’s per dagdeel reserveren. Eventueel met een vrijwilliger als chauffeur. Beide Riksja’s hebben trapondersteuning en versnellingen en minder mobiele passagiers kunnen makkelijk in- en uitstappen.


Bibliotheek-aan-huis
In samenwerking met de Bibliotheek Breda, werken vrijwilligers van WIJ mee aan ‘Bibliotheek-aan-huis’. Bedoeld voor mensen met beperkte mobiliteit die als lid van de Bibliotheek graag willen blijven lezen. Vrijwilligers maken contact - en vormen een persoonlijke relatie met deze mensen. Samen bespreken ze voortdurend de voorkeuren voor boeken uit de bibliotheek. Vrijwilligers brengen gelezen boeken terug naar de bibliotheek en kiezen en bezorgen dan nieuwe boeken.


Salonbibliotheek
We maken mensen attent op het programma van de ‘Salonbibliotheek’ van de Bibliotheek Breda. In dit programma zijn diverse lezingen en presentaties te vinden over Kunst en Cultuur.

 

Digitale Vaardigheden
Digitale vaardigen worden steeds belangrijker. Contact met overheids- en andere instanties wordt steeds vaker uitsluitend – of bij voorkeur – digitaal. Ook sociale contacten met familie en vrienden op afstand vinden steeds meer plaats via sociale media zoals e-mail, Facebook, beeldbellen, enz. Voor velen is deze ‘digitale wereld’ ondoorzichtig en een mysterie. Zeker als iets onverwachts gebeurt met een PC, Laptop, Tablet, Wifi of Internet. Vandaar dat WIJ een aantal vormen van hulp bieden –aan vooral ouderen – om hen ‘digitaal’ te ondersteunen. Deels gezamenlijk en deels persoonlijk.

 

Bewegen en vitaal blijven
Het spreekt voor zich dat mensen die gezond en vitaal blijven over het algemeen beter in staat zijn om zelfstandig te blijven met minder ondersteuning. Vandaar dat WIJ programma’s heeft ontwikkeld om mensen zo lang mogelijk gezond en fit te blijven. Het belangrijkste onderdeel daarvan is het ‘Fit for Life’ programma. Dit programma bestaat uit een breed scala van activiteiten in meerdere locaties die mensen helpen ‘fit’ te blijven ongeacht hun leeftijd. Van gezellige groepsactiviteiten tot persoonlijke coaching.

 

Praktische Hulp
Vrijwilligers kunnen verschillende vormen van praktische hulp bieden (aanvullend op wat hulpvragers zelf, familieleden en bekenden kunnen doen). Van persoonlijk advies tot klusjes in huis tot hulp bij de administratie/belastingaangifte tot persoonlijke hulp bij Pc/Laptop/Tablet/Mobieltje/Wifi/Internet problemen thuis

 

 

 

WIJ

Nieuwe Prinsenkade 25
4811 VC Breda
(076) 525 15 00
wij@begintbijjou.nl