• WIJ SamenVitaal Rens

De Nassaus van Breda

een roemruchte familie

Gastspreker Paul Lemmens laat je kennismaken met de Nassaus van Breda.
Een roemruchte familie die zetelde in een mooie oude vestingstad. Hierover
gaat ook de tentoonstelling De Nassaus van Breda in Stedelijk Museum Breda.

In de PostSchool 2023 lezing (met pauze) ligt de focus op de familiegeschiedenis van deze uit Midden-Duitsland afkomstige adellijke familie en haar wel en wee in Breda en de Baronie. Datzelfde Breda was een van de belangrijkste tonelen van de Tachtigjarige Oorlog. Misschien was Breda wel ‘de hoofdstad’ van het conflict dat de Republiek voerde met de Spaanse koningen en hun landvoogden in de Nederlanden.
Dat laatste blijft vaak onderbelicht, net als het feit dat diezelfde oorlog ervoor zorgde dat de Nassaus van een geslacht uit de Zuidelijke Nederlanden transformeerden in een min of meer Hollandse familie. Van Brussel ging het via Mechelen, Antwerpen en Breda rechtstreeks naar Den Haag.

Gastspreker Paul Lemmens is docent bij de PostSchool en docent en sectieleider geschiedenis bij De Nassau, Breda. Daarnaast is hij lid van Western Front Association (WFA) Nederland, een vereniging van en voor mensen met interesse in alle facetten van de Eerste Wereldoorlog.

Na de lezing is er de gelegenheid na te praten en kennis te maken met de PostSchool en Breda Senior. Er worden hapjes en een drankje geserveerd.
Vergeet niet om je voor deze middag aan te melden via info@postschool.nl.

PostSchoollezing 2023

donderdag 30 november 15.00 uur
ontmoetingscentrum De Vlieren, Monsigneur Nolensplein 1, 4812 JC Breda
toegang gratis
inloop 14.30 uur met koffie en thee
aanvang lezing 15.00 – 16.30 uur, inclusief 20 minuten pauze
nazit 16.30 – 17.30 uur, inclusief hapje en drankje

U bent van harte welkom

Stuur een e-mail naar info@postschool.nl om uw aanwezigheid te bevestigen. Je kunt je ook inschrijven via de website van postschool.nl

E-mail

wij@begintbijjou.nl

 

 

Bellen

(076) 525 15 00

 

maandag tot vrijdag
van 9.00 – 17.00 uur